Juniorträning

Vår värdegrund

Vi vill ge barn/ungdomar en meningsfylld fritid med stor känsla av kamratskap och gruppkänsla. Verksamheten skall utmärkas av kvalitet och kontinuitet och också ta hänsyn till den enskilde individens förmåga och förutsättningar.

Till vår klubb är alla välkomna, både de som ser golfen som en möjlighet att få umgås och spela med sina kompisar, men också de som vill satsa på golfen för att på sikt etablera sig som tävlings- och elitspelare.

Hur kommer jag igång?

Från det att du är 9 år kan du delta i en träningsgrupp. Är du lite äldre och nybörjare, typiskt från 14 år och uppåt rekommenderar vi istället att du deltar i en av våra grönakort-kurser. Du kan sedan hänga på en av träningsgrupperna för de lite äldre om du har lust.

Vad kostar det? 

Att delta i träningsgrupp kostar inget extra, det ingår i medlemsavgiften och du får gärna testa ett par gånger först innan du bestämmer dig. Du kan också låna utrustning under träningarna. Du hittar mer information om medlemsavgifterna för juniorer genom att klicka på knappen nedan. 

Tillbaka Medlemsformer Grönt Kort

Träningsupplägg

Barn/nybörjare:

För de yngre använder vi SGFs Golfäventyret. Utbildningen bygger på "göra-" och "klara-övningar" där man stegvis går från 30- till 50- och 100-bana. Man börjar enkelt med övningar på kortare avstånd, mjukare bollar, större hål för att sedan öka på längd och gå över till riktiga bollar. Att-göra övningar, dvs utan specifika resultatmål, är t.ex. att åka upp till klubben och spela på teknikbanan själv, med sina föräldrar eller kompisar utan att det är en formell ledarledd träning. Målet för alla nybörjare är att klara "grönt kort" och det får man när man klarat 100-banan.

Fortsättningsgrupper:

För att delta i en fortsättningsgrupp ska man ha klarat sitt gröna kort. För dessa grupper blir övningarna mer inriktade på teknik och spel. En viktig del är också att vi försöker få fler av dessa barn/ungdomar att tävla. Det kan gälla enkla "interntävlingar" i singel eller par, så kallade klubbmatcher mot andra klubbar eller mer formella juniortävlingar som Teen Tour där golfförbundet är huvudarrangör. 

Elitgruppen:

För de som vill satsa på golfen och är ute och tävlar, både i lag och individuellt, så har vi en elitgrupp. Spelare i elitgruppen representerar vår klubb i JSM och spelar individuellt på Teen Tour och JMI. De flesta i den här gruppen har handicap från 0-9 och är duktiga golfare med flera års träning och tävling bakom sig.

Golfäventyret