Pay and Play på Marks Golfklubb

Från och med säsongen 2020 så är det fritt fram att spela Pay and Play (Pay n Play) på vår 9-hålsbana Lydde. Det är bara att boka och betala via vår app Sweetspot.

Hur enkelt som helst!

Pay and Play innebär att vem som helst får spela så länge en i bollen (sällskapet) har grönt kort. Det är alltså en möjlighet för vem som helst utan förkunskaper att pröva på golf!

Lydde är en riktig 9-håls fullängdsbana. Banan är öppen året runt med ordinarie sommargreener och den ligger i en kuperad och varierad park- och skogsmiljö.

Du kan läsa mer om Lydde här >>

Hur gör jag?

För att boka tid och betala behöver du:

- Ladda ner Sweetspot-appen (finns där appar finns) och skapa dig ett konto.
- Fylla i din användarprofil med telefonnummer, e-postadress och betalinformation.
- Leta upp Lydde i appen, boka tid och betala.

En mer utförlig instruktion om ovanstående finns nedan.

Vilka krav är det för att spela Pay and Play?

• Vi vill att minst en spelare per boll (sällskap) har grönt kort.
  • Varje spelare måste ha en egen bag med utrustning.

Det är framför allt ur ett säkerhetsperspektiv vi har detta krav, men också för att vi vill att spelet ska flyta på och att någon ansvarar för att utbilda sina medspelare på enkla saker kring säkerhet och ”vett och etikett”, till exempel att släppa igenom snabbare parti, lägga tillbaka uppslagen torv och laga nedslagsmärken på greenerna.

Om du är intresserad av grönt kort kan du läsa mer här >>

- 9 hål Pay and Play kostar 200 kr.
- Hyra* av halvset med klubbor kostar 50 kr.

* Från och med april 2020 (under klubbens ordinarie öppettider) kommer det finnas möjlighet att hyra klubbor.

Ordningsregler

Vi har följande enkla ordningsregler (gäller för alla, oavsett Pay n Play eller inte):

Speltempo:

Se till att spelet flyter utan onödiga avbrott. Vårt mål är att en 9-hålsrunda på Lydde inte ska ta mer än ca 2 timmar för en 4-boll.

• Håll kontakt med bollen framför. Om ni tappar ett helt hål och fördröjer bollen bakom, erbjud dem att gå igenom, oavsett antalet spelare i den bollen. ”Din boll ska vara strax bakom bollen framför, inte strax framför bollen bakom er".
  • Förbered ditt slag i god tid på tee, fairway och green och var beredd att slå så snart det är din tur att spela.
  • Ställ vagn/bag på väg mot nästa tee och ta med klubba för chip och putt.
  • Den som är färdig slår ut först från tee oavsett resultat på föregående hål.
  • Hjälp till att se var bollar tar vägen. Slå en provisorisk boll om första bollen misstänks vara förlorad.
  • Släpp igenom nästa parti om du inte hittar bollen inom 1 minut.
  • Putta klart om du ligger nära hål, undvik tidsödande markeringar.
  • Låt flagga sitta kvar i hål när ni puttar. Om ni tar ut den låt den som hålat ut ta hand om flaggan.
  • Om du spelar poängbogey – ta upp bollen när du inte kan få poäng.

Säkerhet:

• Försäkra dig om att framförvarande parti eller andra spelare inte är inom riskzonen för ditt slag.
  • Banarbetare har alltid företräde. Vänta på klartecken innan du slår.
  • Det är allas ansvar i bollen att skrika ”fore” högt och tydligt om det finns risk att träffa andra.

Skötsel:

• Laga uppslagna torvmärken
  • Laga nedslagsmärken på greenen
  • Kratta bunkrar och lägg hela krattan i bunkern när du är klar
  • Släng skräp där det hör hemma

Välkomna till Marks GK och en av västsveriges bästa Pay and Play-banor!