Stipendier till tre av våra juniorer

Tre av våra juniorer har tilldelats stipendier för sina utmärkande insatser för klubben.

Gunnar Wulf Karlssons minnesfond

Alfred Hallin och Elin Kumlin har tilldelats stipendier från Gunnar Wulf Karlssons minnesfond. Gunnar omkom tragiskt i "bussolyckan" våren 2017 då ungdomar från Ängskolan var på väg till fjällen för en skidresa. Tillsammans med Gunnars föräldrar, syskon och andra anhöriga gör Marks Golfklubb allt för att vårda minnet av Gunnar. Han var en kille med stort hjärta och han hade en personlighet och inställning som vi i klubben skattar högt och som är en fundamental del i vår värdegrund.

Stipendiet ska delas ut till en av klubbens tjejjuniorer samt till en kille som har utmärkt sig på ett sådant sätta att hon och han har spridit positiv energi och glädje på klubben samt bidragit till att utveckla verksamheten genom sitt engagemang som exempelvis ledare. I tillägg till det kan det också handla om att personen ifråga har gjort fina insatser på tävlingsarenan och därmed bidragit till publicitet och inspiration för yngre juniorer.

Alfred och Elin uppfyller båda två dessa kriterier. Båda är goda kamrater, duktiga ledare och har också utvecklat sin egen golf i stora steg på senare tid. Elin bärgade till exempel ett SM-guld i matchspel för juniorer i somras.

Från fonden erhåller också golfklubben ett extra tillskott på 10.000 kr årligen (under tre år) för att stödja utvecklingen av juniorverksamheten. Vi är oerhört tacksamma för det. Använder vi pengarna rätt så kommer det göra stor skillnad.

PS. Tyvärr kunde Elin inte vara med på prisutdelningen då hon befinner sig i USA för studier och golf. Bilden är tagen från Brollsta under JSM i somras.

Oskar Backs Minne

Lite i skymundan av ovanstående passade vi också på att dela ut ett annat stipendium som kallas för Oskar Backs Minne. Oskar var en känd profil i golfklubben och spelade gärna med yngre förmågor så längde han levde och kunde. Sedan några år tillbaka har detta stipendium delats ut och i år fick Oscar Lantz äran att ta emot det. Oscar har precis som Alfred och Elin gjort fina insatser för klubben och juniorverksamheten och han är en positiv kille som sprider mycket god energi.