Städdag och information om öppning av Kinnaborg

Städdag lördag den 13/4

Lördag den 13e april är det dags för den årliga städdagen!

Vi börjar som vanligt klockan 8.00 med fördelning av arbetsuppgifter. Efter arbetspasset blir det lunch kring 11.30. Efter lunch spelar de som vill städdgolfen. Vi räknar med start klockan 13.00.

OBS! Vi har stödsått och täckt ett antal greener på Kinnaborg som har omfattande vinterskador och vill skapa bästa möjliga förutsättningar för att skadorna ska kunna läka. De kalla nätterna ställer fortsatt till problem för oss. Vi har på grund av detta beslutat att spela på städdgolfen på Lydde.

I år behöver vi blandat annat:

• Kratta och räfsa ute på banorna
  • Städa i och utanför klubbhus och kiosk
  • Samla in och ta upp pluggade bollar på rangen
  • Fixa bron på 6an
  • Lunta runt dammarna vid 1an/12an
  • Plantera blommor i "rundeln"
  • Samt genomföra diverse målningsjobb

Ta med glatt humör, räfsor och andra användbara verktyg!

Välkomna!

Öppning Kinnaborg

Banan ser som helhet ut att kunna ge fina förutsättningar får året, men vår nya Course Manager Markus och personal har fått en stor utmaning då vi tyvärr fått en hel del omfattande vinterskador på flera greener. Grabbarna kommer jobba på för fullt med luftning, vertikalskärning, stödsådd och dressning, men vi är beroende av värme och även om det ser ut att bli lite bättre några dagar inom det närmaste verkar det som om det blir lite sämre veckan därpå igen. För att det ska börja växa behöver vi en marktemperatur på minst 7-8 grader. I dagsläget ligger vi på 4-5 grader och även om dagstemperaturen går upp får vi ett bakslag för varje frostnatt.

För att undvika att vi får dras med skador lågt in på våren vill vi med andra ord inte släppa på spel för tidigt. Det är viktigt att det nya gräset hinner rota och fortplanta sig först.

Vi räknar med att öppna Kinnaborg för spel för medlemmar och gäster Skärtorsdag den 18e april om inget oförutsett inträffar.

Vi har dessutom Lydde med bra spelbara förhållanden att tillgå under tiden.

Nytt på Kinnaborg inför säsongen är:

• Omfattande nedtagning av träd och sly framför allt på kullen vid 9an/10an och slänten på 11an. (Omfattande slyröjning har även genomförts på Lydde där vi också förbättrat dräneringen på flera ställen.)
  • Nya bunkrar på hål 1, 2, 3, 6, 9, 10 och 11. (Nu återstår endast bunkrarna på hål 4, 5, 7 och 8 att åtgärda i höst.)

Vi kommer eventuellt också flytta tillbaka tee 51 på hål 18. Under föregående säsong visade det sig att vi fick en del "säkerhetsproblemen" som vi inte var uppmärksamma på vid ändringen. För resterande arbete med helhetslösningen på hål 18 (bunker/inte bunker, björk/inte björk osv) kommer vi utarbeta ett par förslag och tillsätta en lämplig referensgrupp för beslut. Initialt gör vi i alla fall ingenting mer än att flytta tillbaka tee.

//Markus Lilleberg och Johan Kumlin