Grattis till en plats i division 1 för klubblag

I helgen avgjordes SM för klubblag division 2. Marks GK har varit snubblande nära att ta steget upp i division 1 tidigare och nu är vi äntligen där. Laget med Sami Ragoubi, Daniel Knutsson, Erik Johansson, Erik Bergman och Magnus Haglund spelade otroligt starkt i sista dagens singlar och lyckades säkra andra platsen efter Lidköpings GK.

Lagspelet var uppdelat i två stycken foursome och två bästbollar första dagen. Under den andra dagen spelade man återigen två stycken foursome och avslutade sedan med 4 singlar.

Marks inledde starkt i sina foursome (75 respektive 72 slag) och låg delad etta tillsammans med Lidköping (den bästa av lagets två scorer räknades). På eftermiddagen fungerade bästbollarna inte riktigt lika bra, men grabbarna kämpade ihop en 69a och en 71a.

Lidköping spelade mycket bra och fick i hop en 64a och 66a och även Bredared fick ihop två snygga resultat på 69 och 67. Marks tappade till delad tredje plats och låg tillsammans med Billingen efter Lidköping och Bredared efter första dagens spel.

Dag 2 startade med två nya foursome (båda räknades) och Mark tappade ytterligar lite distans till Lidköping, men passarerade både Bredared och Billingen. Inför de sista avgörande 4 singlarna (där tre räknades) var marginalen upp till Lidköping hela 12 slag och marginalen ner till Bredared 3 slag. Under singlarna visade dock våra spelare på vilken bana de läsrt sig spela golf. Daniel Knutsson "skottade i" en 68a, Magnus Haglund en 69a och Erik Johansson spurtade starkt med 5 birdies sista 6 hålen efter en trög start och landade på 75 slag. Marginalen till Lidköping blev endast 5 slag till slut och trean Bredared blev hela 18 slag efter Marks.

Lidköpings GK och Marks GK spelar därmed i division 1 2020.

Grattis till alla spelare, ett stort tack till alla friviliga som hjälpte till att göra tävlingen till en succé och till bankillarna som preppat banan till ett jättefint skick!