Lyckad premiär för Elin på LETAS

I helgen avgjordes Nordens största damtävling för proffs på Skaftö GK i Bohuslän. Tävlingen ingår i ”LET Access Series”, dvs undertouren till Ladies European Tour. I det knappt 130 kvinnor starka startfältet fanns även 20 amatörer, bland dem Elin Kumlin från Marks GK.

För Elin innebar tävlingen både premiär i seniorsammanhang (Elin är fortfarande junior) och på LET Access Series. Förmodligen var det lite extra nerver på första tee, men de tuffa College-tävlingarna i USA det senaste året har gett Elin lite extra självförtroende och även om hon var nervös var det ingen som kunde se det när hon med samma pondus som de betydligt mer erfarna proffsen skickade iväg sitt första utslag med en spoon mitt i fairway. Efter ett kanoninspel kunde hon komfortabelt putta i för birdie redan på första hålet. Kanonstart!

Tävlingen var upplagd så att de 45 bästa proffsen samt de bästa amatörerna som hade samma eller bättre resultat som de 45 proffsen gick vidare till den sista och 3e rundan.

Ungefär efter halva den andra rundan stod det klart att den så kallade ”cutten” skulle gå vid 4 över par efter 2 rundor. När Elin gjorde en birdie på hål 15 par 3 (där man under tävlingen byggt upp läktare och visade spelarna på storbilds-TV) så låg hon precis på +4. Tyvärr följdes detta upp med en bogey på hål 16 och plötsligt var det +5 och utanför ”cutten” igen. Nytt par på hål 17, men fortfarande ett slag från målet. Bra utslag, men ett för kort inspel på 18e hålet gjorde att Elin var tvungen att sänka en chip från ett läge strax utanför greenen. Med nerver av stål gjorde Elin precis det hon behövde och birdien var ett faktum, precis som möjligheten att få spela den sista avslutande rundan.

54 spelare klarade kvalgränsen och Elin spurtade till en delad 32a plats efter en stark runda på ett under par sista dagen. Totalt ”sköt” Elin 3 över par efter rundorna 70, 72 och 68 (par 69).

Prestationen räckte även till att bli 4e bästa amatör endast 4 slag efter hemmafavoriten Frida Kinhult som för övrigt är rankad som bästa amatör i världen samt som nummer ett på college i USA (NCAA).

Elin blev också bästa ”7-häring” av totalt 6 spelare som representerar klubbarna i vårt närområde och som deltog i tävlingen.

Redan den här veckan bär det av till Kristianstad för spel på SGT (Swedish Golf Tour). Förhoppningsvis håller formen och självförtroendet i sig så att Elin även efter den här veckan är nöjd med sin prestation.

Läs mer om resultaten på Skaftö Open 2019 här:

http://www.access.letscoring.com/leaderboard/2406/