Grattis Elin till JSM-Guld!

Den 26-29 juli på Brollsta golfklubb utanför Stockholm avgjordes JSM i matchspel där Elin Kumlin från Marks GK, efter 4 dagars intensivt spel, stod som slutsegrare.

Som i tidigare matcher tog Elin initiativet tidigt i finalen och släppte sedan aldrig in motståndaren. I finalen besegrade hon 2016 års svenska mästare Matilde Stenqvist Stockholms GK med 2/1. På det 17:e hålet kom avgörandet då Elin säkert spelade upp sin boll på greenen på det svårbemästrade par-3-hålet, medan Matilde slog ner sitt utslag i greenbunkern och inte lyckades rädda sitt par. Tidigare på dagen vann Elin över Alice Sundberg, också Stockholms GK, med 4/2.

Med stabilt spel från tee till green och bra puttning under alla 4 dagar blev det en hel del birdies vilket är a och o i matchspel där det är antalet vunna hål som avgör och inte den sammanlagda scoren på 18 hål.

Tävlingen genomfördes under extremt tuffa förhållanden med över 30 graders värme. Under de två första dagarna genomfördes ett kvalspel där de 16 bäste tjejerna respektive pojkarna kvalificerade sig till slutspel. Efter 54 hål på torsdagen och fredagen låg Elin 7a av de 16 som gick vidare. Under helgen avgjorde sedan tävlingen i en rak matchstege där Elin bland annat besegrade kvalets etta och tvåa.

Elins väg fram till JSM-Guld:

• Kvalspel, 54 hål: plats 7 av 32.
  • 8-dels final: Nathalie Borg Haninge GK, vinst 5/4.
  • Kvartsfinal: Elsa Svensson Mariestads GK, vinst 2/0.
  • Semifinal: Alice Sundberg Stockholms GK, vinst 4/2.
  • Final: Matilde Stenqvist Stockholms GK, vinst 2/1.

Segern i JSM var ett skönt besked för Elin som nu laddar för 4 års spännande studier och golf på University of Central Arkansas i USA. Avresa sker den 11 augusti.

Läs mer om JSM matchspel på golf.se.