Övergripande:

Marks golfklubb ligger mitt i Tygriket, centralt i Kinna. Klubben bildades redan 1962 och 1964 invaldes klubben i Svenska Golfförbundet som klubb nr 81. Sedan 2011 förfogar klubben över 27 fullängdshål och 6 stycken korthål på en teknibana.

Klubben driver shop och driving range i egen regi och har cirka 1250 medlemmar.

Vårt erbjudande/mål:

• socialt engagemang/social gemenskap
  • stimulerande tränings- och utvecklingsmiljö
  • roliga, välskötta banor med hög tillgänglighet i central, historisk och unik miljö
  • klubbhus med genuin och trevlig känsla
  • kompetent och serviceinriktad personal
  • shop med bra urval och konkurrenskraftiga priser
  • restaurang med bra mat och hög service

Klubbhuset:

Det nuvarande klubbhuset har sin egen historik och det kallas Villa Valla i gemene mans mun. Det har varit i klubbens ägo sedan 1986. Huset byggdes 1907 av Josef Nilsander (född 1873) och Valborg Hansson (född 1887). Josef tog över Lydde tegelbruk vid Häggån 1922 efter sin far Nils Andersson. Nils var en känd profil i Marks kommun. Han bodde på Lydde Gård och drev Johannesdahls jacquardväveri, jordbruket samt Lydde tegelbruk vid Häggån som löper genom den äldsta delen av Kinnaborgsbanan. Josef och Valborg valde att lämna Valla efter sommaren 1967. Valla såldes till en privatperson för att sedan köpas av Marks Kommun. Klubben köpte sedan huset 1986 och efter 1 års idogt arbete med renovering och tillbyggnad av altan med underliggande omklädningsrum togs klubbhuset i drift 1987.

Klubbhuset inrymmer shop/kansli, restaurang och kontor för den administrativa personalen.