Juniorer - klubbens framtid

För oss står klubbens juniorer i centrum. Vi vill att så många som möjligt testar att spela golf. Golf är kul, utvecklande, socialt och nyttigt för hälsan. Dessutom passar det perfekt att kombinera med andra idrotter, t.ex. innebandy och basket. Vi uppmuntrar alla barn och ungdomar att hålla på med så många idrotter som möjligt, så länge som möjligt.

Hur kommer jag igång?

• Från det att du är 8 år kan du delta i en träningsgrupp. Anmäl ditt intresse genom att ringa 0320-14220 eller maila shop@marksgk.se. Du kan även ringa/maila någon av kontaktpersonerna på den här sidan. De hjälper dig att hitta lämplig träningsgrupp.
  • Är du lite äldre och nybörjare, typiskt från 14 år och uppått rekommenderar vi istället att du deltar i en av våra grönakort-kurser till att börja med. Du kan sedan hänga på en av träningsgrupperna för de lite äldre om du har lust.
  • Att delta i träningsgrupp kostar 400-600kr/år beroende på ålder och grupp. Avgiften för gröntkort-kurs varierar beroende på vilket paketerbjudande man väljer. Se Grönt Kort.

Hur gör jag med utrustning och annat i början?

Vi har klubbor och annan utrustning att låna ut under tiden vi kör gruppträningar eller gröntkort-kurs. Du behöver inte lägga ut en massa pengar för att testa och se om golf är något för dig. Du får gärna vara med i någon av våra träningsgrupper oct testa ett par gånger innan du bestämmer dig. Om du blir biten kan vi erbjuda mycket prisvärda medlemskap för juniorer där bland annat fri tillgång till range-bollar ingår. Se Medlemsformer.

Hur fungerar gruppindelningen och träningen?

Vi delar upp grupperna efter ålder och färdighetsnivå. För de yngsta genomför vi träningen enligt Svenska Golfförbundets Golfäventyret. För de äldre jobbar vi mer med tekniskt inriktade övingar och spel. Läs mer om Träningsupplägg här.

Vår värdegrund

• Vi vill ge barn/ungdomar en meningsfylld fritid med stor känsla av kamratskap och gruppkänsla. Verksamheten skall utmärkas av kvalitet och kontinuitet och också ta hänsyn till den enskilde individens förmåga och förutsättningar.
  • Till vår klubb är alla välkomna, både de som ser golfen som en möjlighet att få umgås och spela med sina kompisar, men också de som vill satsa på golfen för att på sikt etablera sig som tävlings- och elitspelare.